Zapiekany makaron nadziewany farszem pomidorowym z mięsem w sosie beszamelowym

Marta
Makarony
11.01.2018 20:28
Zapiekany makaron nadziewany farszem pomidorowym z mięsem w sosie beszamelowym

Składniki: makaron duże muszle Farsz mięsny: ok. 400 g mięsa mielonego kilka pieczarek 0,5 papryki czerwonej 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 marchewka 1/2 przecieru pomidorowego bazylia, oregano, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz, szczypta cukru Sos beszamelowy: 400 sera żółtego 4 szkl mleka sól, pieprz 2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie farszu: Obierz cebulę, czosnek i marchewkę. Włóż do piekarnika i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni a następnie 10 minut w 220 stopniach. Na rozgrzanej patelni zacznij podsmażać cebulkę, a gdy będzie już prawie gotowa dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i potarkowaną marchewkę. Na koniec dodaj przecier pomidorowy a jeżeli masz ochotę to nawet pomidory z puszki. Ser potarkuj, a w oddzielnej miseczce wymieszaj mąkę z odrobiną mleka. Przygotowanie sosu: W oddzielnym naczyniu musisz przygotować sos beszamelowy. Jeżeli dopuścisz do zagotowania sosu istnieje prawdopodobieństwo, że sos się zważy. Niestety jeszcze tam nie byłam, ale wybiorę się na pewno. Każdą muszelkę napełniaj farszem i układaj ciasno koło siebie zatapiając muszelki w sosie. Gdy poczujesz już ten piękny zapach dołóż pieczarki, również drobno pokrojone i mięso mielone. Przy niektórych potrzeba trochę więcej pracy ale zawsze ta praca się opłaca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://filmoweciasteczko.blogspot.com/2018/01/zapiekany-makaron-nadziewany-farszem.html