Sałatka z mozzarelli z karmelizowaną gruszką i pesto z buraka

Malgorzata
Przepisy
22.10.2015 11:20
Sałatka z mozzarelli z karmelizowaną gruszką i pesto z buraka

Pesto: Przygotowanie: - 4 małe buraki, - 4 łyżki oliwy Monini Classico Extra Vergine, - 4 łyżki kremowego sera koziego, - 4 łyżki prażonych płatków migdałów, - 1-2 łyżka syropu z agawy, - 1-2 łyżka octu balsamicznego, - sól i pieprz do smaku. Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 4 Składniki: - 150 g mini mozzarelli, - 1 duża gruszka, - 2 papryczki chili, - oliwa Monini Classico Extra Vergine, - 2 łyżki syropu z agawy lub miodu, - 50 ml białego wytrawnego wina, - 1 łyżeczka octu winnego, - szczypta kurkumy, - listki tajskiej bazylii i czerwony pieprz do przybrania. - Gruszkę obrać, pokroić w plastry (ok. 0,5 cm), zagotować z winem, octem winnym, 2 łyżkami syropu z agawy, przeciętymi na pół papryczkami i kurkumą. - Buraczki obrać, pokroić w mniejsze kawałki, zmiksować razem z pozostałymi składnikami pesto, doprawić do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2015/01/saatka-z-mozarelli-z-karmelizowana.html