Naleśniki po meksykańsku

Kasia
Obiad
29.04.2015 8:35
Naleśniki po meksykańsku

Autor: Ulubione Przepisy Kategoria: Naleśniki, Obiad Kuchnia: Kuchnia meksykańska Liczba porcji: 2-3 Składniki Ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 1 jajko szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz meksykański: 350 g mięsa mielonego wieprzowego (miałam z karkówki - ostatnio moje ulubione) ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 ząbek czosnku 1 cebula 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego (ok. ¾ większego słoiczka) ½ szklanki wody oliwa ¾ łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz pieprz cayenne lub ostra papryka kilka kropel sosu Tabasco (opcjonalnie) 1½ łyżki sosu Worcester (opcjonalnie) 20 minut Czas gotowania 20 minut Czas całkowity 40 minut Naleśniki po meksykańsku z mięsem mielonym i sosem czosnkowym. Sos czosnkowy 1-2 ząbki czosnku ¾ małego jogurtu naturalnego łyżka śmietany łyżka majonezu sól, pieprz, pół łyżeczki cukru dla złagodzenia smaku Proszę nie liczyć kalorii…czasami można sobie pozwolić na rozpustę w biały dzień ;) Farszu wystarczy na przygotowanie 5 dużych naleśników. Naleśniki po meksykańsku to był jeden z lepszych obiadków jakie udało mi się przygotować ostatnio. Na sałatę wyłożyć 2 -3 łyżki farszu i dowolnie zwijać naleśniki. Wszystkie składniki na sos czosnkowy wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków. Zeszklić na patelni na odrobinie oliwy. Smaczne naleśniki z bogatym i aromatycznym farszem polane sosem czosnkowym. Dodatkowo: sałata lodowa Instrukcja wykonania Wszystkie składniki na ciasto do naleśników dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na minimum 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ulubioneprzepisy.com/2014/07/30/nalesniki-po-meksykansku/