Rolada serowa

Ewelina
Przekąski
19.04.2015 7:47
Rolada serowa

Składniki: - 400 g sera żółtego w kawałku (hermetycznie pakowany) - 100 g serka topionego z słonecznikiem - 2 ogórki konserwowe - 1 jajko ugotowane na twardo - 2 łyżki pokrojonego szczypiorku - 1 łyżka majonezu - kawałek czerwonej papryki - sól, pieprz do smaku Farsz: serek topiony przełożyć do miseczki dodać majonez i rozetrzeć. Ser w foli włożyć do wody i na średnim ogniu podgrzewać (nie gotować) około 20 minut (zależy od sera)do momentu aż ser będzie mięciutki. Roladę owinąć w papier na którym był rozwałkowany ser i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ala-piecze.blogspot.com/2015/04/rolada-serowa.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina