Pesto z orzechów laskowych i migdałów

Ewelina
Przekąski
03.09.2014 9:51
Pesto z orzechów laskowych i migdałów

Przepis

Orzechy laskowe, migdały, rukola i ser wędzony. Świetny dodatek do mięs, warzyw, a nawet do kanapek …

Składniki ;

18 do 20 dag mieszanki sałat z przewagą rukoli

10 dag orzechów laskowych

3 ząbki czosnku

Garść migdałów

15 dag sera wędzonego, (prawdziwy ser nie sero podobny !)

Sól,(tylko wtedy jeśli sam ser nie wystarczy ,przeważnie nie trzeba już dosalać )

Biały pieprz

odrobina cukru

3 łyżeczki octu jabłkowego

Wszystko miksujemy, ewentualnie na końcu doprawiamy według swoich upodobań, wierzch posypujemy migdałami w płatkach.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną