Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem i czerwoną fasolą

Marta
Sałatki
01.08.2020 21:06
Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem i czerwoną fasolą

Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem i czerwoną fasolą - składniki: - 2 filety z piersi kurczaka (około 600 g) - 1 mała kapusta pekińska (około 800-1000 g) - 5 ogórków konserwowych - 4 jajka ugotowane na twardo - biała część pora - 1 puszka czerwonej fasoli - przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka złocista - dodatkowo: olej do smażenia Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą - składniki na sos: - 2 czubate łyżki majonezu - 200 g jogurtu naturalnego gęstego - 3 łyżki ketchupu - przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru Jak zrobić sałatkę z kapustą pekińską, kurczakiem i czerwoną fasolą? - Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz, pokrój w drobną kostką, dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą złocistą do kurczaka. Smakowita, bogata w różnorodne składniki sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, czerwoną fasolą, ogórkami konserwowymi, jajkami i porem. - Do miski wrzuć kapustę, kurczaka, ogórki, jajka, pora i fasolę odsączoną z zalewy. Następnie na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka. - Pora pokrój w cienkie półplasterki, przelej wrzącą wodą. - Ogórki konserwowe i jajka pokrój w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/07/saatka-z-kapusta-pekinska-kurczakiem-i_30.html