ŚRODA: RYŻ PO CHIŃSKU SMAŻONY Z KURCZAKIEM

Agnieszka
Obiad
20.11.2019 10:23
ŚRODA: RYŻ PO CHIŃSKU SMAŻONY Z KURCZAKIEM

Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka lub dwie małe, albo 2 polędwiczki z indyka 200 g ryżu (około szklanka) 150 g mrożonego groszku (około szklanka) 2 jajka 1 łyżka oleju Garść posiekanej kolendry Sezam do posypania (opcjonalnie) Najprostszy ryż z kurczakiem po chińsku Nasz ryż po chińsku z kurczakiem jest pyszny i tak prosty do wykonania, że bardziej nie można. Pokrój mięso w kostkę, rozgrzej w szerokim rondlu łyżkę oleju, wysyp na niego pokrojone filety i smaż na ostrym ogniu przez kilka minut aż mięso ładnie się zezłoci. Łatwe Liczba porcji: 2 solidne Smażony ryż został podobno wymyślony za czasów dynastii Quing (1754-1815) w mieście Jiangsu na południu Chin i do dzisiaj jest to potrawa bardzo popularna w południowych i wschodnich regionach kraju oraz w krajach Azji Południowej. Ryż z kurczakiem po chińsku – to pyszne, bardzo proste i sycące danie, do zrobienia w 10 minut. Kluczowym dodatkiem jest natomiast jajko. Techniki przygotowania ryżu z kurczakiem po chińsku są dwie. Krok 3 Rozgarnij ryż i mięso w taki sposób, żeby na środku zostało wolne miejsce. Zobacz też: Makaron z boczniakami w kremowym sosie Ryba panierowana w orzechach Pierwsza to posrebrzane złoto, polegająca na tym, że jajko smażone jest oddzielnie i dopiero później łączone ze smażonym ryżem. Jeśli macie gotowany ryż zrobicie danie w 10 minut. Risotto z kaszy orkiszowej z orzechami i boczniakami Jeśli lubisz chińską kuchnię lub chcesz rozpocząć z nią przygodę – zacznij od tego dania!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/7781-2/