Risotto jagodowe

Obiad
20.03.2019 10:11
Risotto jagodowe

słonego wywaru warzywnego - 1 łyżeczka masła - 2 łyżki startego parmezanu + do posypania - 3 łyżki łuskanego słonecznika - sól, pieprz i cukier do smaku Na dużą rozgrzaną patelnię wsyp ryż i praż około 2 minut mieszając. śmietanki 30 % - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 szkl. Wraz z wiosną warto stopniowo rezygnować z ciężkich i sycących dań a zastępować je potrawami na bazie warzyw i owoców. Przyrządzam z nich szybkie w przygotowaniu dania, bowiem warzywa i owoce są już oczyszczone i pokrojone, co znacznie skraca czas obróbki. Gdy risotto zacznie gęstnieć zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło oraz starty parmezan i dobrze wymieszaj. ryżu arborio - 1 szkl. mrożonych jagód leśnych Hortex - 1/2 szkl. Najważniejsze jest to, że poddane procesowi zamrażania zachowują mnóstwo witamin i składników mineralnych bardzo potrzebnych naszemu organizmowi w okresie wczesnowiosennym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2019/03/risotto-jagodowe-blueberry-risotto.html