DOMOWE MALIBU

Magdalena
Koktajle
09.08.2017 19:29
DOMOWE MALIBU

... Składniki: 200-250 g wiórek kokosowych 300 ml spirytusu 300 ml wody 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 150 g mleka zagęszczonego słodzonego (tubka) 1 szklanka mleka kokosowego 3/4 szklanki cukru Wykonanie: Jest to likier wykonany na bazie mleka skondensowanego z dodatkiem mleka kokosowego. Mieszamy, zakręcamy słoik i pozostawiamy w ciemnym i chłodnym miejscu na około 1 tydzień. Jest on delikatny i mimo, że wykonany na spirytusie to nie wykrzywia buzi 😉 Odciśnięte wiórki wyrzucamy,a uzyskany płyn mieszamy z mlekiem skondensowanym słodzonym oraz niesłodzonym. Dobrze jest codziennie potrząsać słoikiem (choć ja tego nie robiłam bo całkiem zapomniałam o tym). W litrowym słoiku umieszczamy wiórki kokosowe i zalewamy mieszaniną wody i spirytusu. Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/08/domowe-malibu.html