Eliksir młodości gwaizd Hollywood

Danka
Koktajle
24.06.2015 21:21
Eliksir młodości gwaizd Hollywood

Składniki: (na 1-2 porcje) - 125 ml świeżego soku z selera - 125 ml świeżego soku z jabłka - 200 ml zaparzonej i ostudzonej pokrzywy marki Posti- użyłam jednej torebeczki ponieważ pokrzywa z tej marki jest bardzo wydajna. Pokrzywa: Zawiera makro i mikroelementy w tym: magnez, fosfor, wapń, siarkę, żelazo, potas, jod, krzem oraz sód; witaminy: A, K, B2, C; sole mineralne, kwasy organiczne inne; korzystnie wpływa na pracę trzustki, wątroby oraz żołądka, przeciwdziała gromadzeniu się wody w organizmie, jest idealna na włosy, oraz na skórę. Jabłko: wspomaga trawienie, ułatwiają przyswajanie wapnia przez co wspomagają włosy, skórę oraz paznokcie, posiadają 30-50 kcal na 100 g Mięta cytrynowa: Mentha Hillary Sweet Lemon, zdecydowanie jedna z najsłodszych odmian mięty jest przepełniona naturalnym olejkiem eterycznym o świeżym zapachu cytryny, jest idealnym składnikiem deserów, czy mrożonych herbat. - liść świeżej mięty cytrynowej (liście mięty cytrynowej widoczne są na zdjęciu, jest to roślina która zaparzona daje fantastyczny aromat cytryny) opcjonalnie możesz użyć: odrobina soku z cytryny i mała gałązka zwykłej mięty Przygotowanie: 1. Pokrzywę zaparzyć wodą o temperaturze 80 stopni. Koktajl nie zawiera cukru- jest więc nisko kaloryczny i w przeciwieństwie do sklepowych soczków, które faszerowane są cukrem posiadają naturalną słodycz z owoców i warzyw/ Koktajl idealnie nadaje się również dla małych dzieci. Wcześniej przygotowane przy pomocy sokowirówki soki z jabłka oraz selera przecedzić przez sito jeśli jest taka potrzeba by się upewnić że są klarowne/czyste i nie posiadają elementu miąższu/korzenia ani pianki. 4. Zmieszać napar z pokrzywy oraz mięty z sokami bardzo dokładnie i przelać do pucharków bądź szklanek. Bądź ze świeżą miętą i sokiem z cytryny. 2. Napar z pokrzywy przestudzić 3.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/05/eliksir-modosci-hollywood-koktajl.html