Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa

Ania
Koktajle
19.06.2015 13:54
Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa

Składniki: - 2 łodygi rabarbaru - 3 szklanki pokrojowych truskawek - 4 łyżki miodu - 1 l wody mineralnej - 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym - sok z połowy cytryny Przygotowanie: - Rabarbar umyj, pokrój na małe kawałki i przełóż do garnka. - Sok, który zostanie zalej wodą mineralną, rozpuść w niej galaretkę, dodaj do smaku sok z cytryny, plasterek cytryny, kawałki truskawek, ewentualnie dosłódź. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając aby się nie przypaliły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnia-ani-ani.blogspot.com/2015/06/lemoniada-rabarbarowo-truskawkowa.html