Jarmuż – właściwości i przepisy

Agata
Fit
07.03.2017 0:25
Jarmuż – właściwości i przepisy

Dlaczego warto jeść jarmuż? posiada właściwości przeciwzapalne zawiera silne przeciwutleniacze bogaty jest w witaminy: K, B i C zawiera dużo karotenoidów i wapnia oraz żelaza ma właściwości przeciwnowotworowe chroni przed wrzodami korzystnie wpływa na wzrok UWAGA: jarmuż ma także niekorzystne działanie, dlatego niektórzy powinni go unikać lub ograniczyć: zmniejsza stężenie jodu w organizmie – osoby z chorobami tarczycy powinni go unikać, powoduje gazy i wzdęcia, zawiera dużo szczawianów – osoby z kamicą powinny uważać. Szczególnie polecam Ci kilka sprawdzonych przepisów na jarmuż JARMUŻ NA ŚNIADANIE JARMUŻ NA OBIAD I NA KOLACJĘ JARMUŻ NA DIECIE Sałatka z jarmużu, chipsy z jarmużu, koktajl z jarmużu… Bardzo popularne są chipsy z jarmużu, a także przeróżne sałatki z jarmużu. Tak więc i ja jadam chipsy z jarmużu czy sałatki z jarmużem w roli głównej. Potem coraz więcej osób zaczęło mówić o liściach jarmużu, a koleżanki zaczęły wychwalać chipsy z jarmużu. Postanowiłam napisać o właściwościach jarmużu, bo to bardzo zdrowe, ale niedoceniane warzywo, które można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Jarmuż należy właśnie do kapustnych i znany jest od wieków, bo właściwości zdrowotne jarmużu są naprawdę godne uwagi. Jarmuż – przepisy Jarmuż można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Mimo, że dziadek miał ogromny ogród z wieloma warzywami to o jarmużu nigdy nie wspominał.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2017/03/jarmuz-wlasciwosci-i-przepisy.html