JOGURTOWY OMLET Z PŁATKÓW ORKISZOWYCH.

Fit
25.10.2016 22:52
JOGURTOWY OMLET Z PŁATKÓW ORKISZOWYCH.

Co ciekawe, przed obróbką cieplną są twarde jak skała, a po 8 minutach na patelni robią się puszyste i chrupiące z wierzchu, a w środku wilgotne i ciągnące się jak krówka. *** JOGURTOWY OMLET ORKISZOWY /1 PORCJA/ /przepis autorski/ Składniki: 2 jajka łyżeczka masła klarowanego 30 g płatków orkiszowych (Eden Foods) łyżka miodu 20 g mąki jogurt grecki kilka kropel aromatu rumowego 1/3 łyżeczki sody sól Przygotowanie: 1. Smacznego!***Ingredients:2 eggs1 tsp clarified butter30 g spelt flakes (Eden Foods)1 tbsp honey20 g floursome greek yoghurta few drops of rum flavor1/3 tsp baking sodasaltPreparation:1. Oprócz nich, firma ma w ofercie również inne ciekawe produkty, tj. oleje, herbaty, suszone owoce, nasiona, płatki żytnie, ryżowe, owsiane czy musli. Dlatego też ważne jest zostawienie ich na noc, aby wchłonęły jogurt w możliwie największym stopniu. Płatki orkiszowe podobnie jak te z pszenicy kamut, również są świetnej jakości, ale słabiej pęcznieją. Smażyć na średnim, a następnie małym ogniu przez 5 minut z każdej strony. Do przygotowania omletu użyłam płatków marki Eden Foods, która to gościła u mnie na blogu niemal dwa lata temu (KLIK) . 3. Let stand for at least 15 minutes.3. In a skillet melt the butter and thoroughly grease the entire surface. Płatki zalać jogurtem ok. 0,5 cm ponad ich poziom i odstawić na noc do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2016/09/jogurtowy-omlet-z-patkow-orkiszowych.html