Lekka sałatka z komosą, winogronami, miętą i ciecierzycą

Katarzyna
Fit
05.02.2016 6:38
Lekka sałatka z komosą, winogronami, miętą i ciecierzycą

Składniki 1 szklanka komosy ryżowej (ugotowanej zgodnie z instrukcją na opakowaniu) 400 g ciecierzycy w puszce 1,5 łyżeczki cynamony 1 łyżka oliwy pęczek rzodkiewki 1 mała czerwona cebula pół papryczki chilli garść świeżej mięty 2 garście świeżych winogron czerwonych 0,5 szklanki suszonej żurawiny 0,5 szklanki prażonych migdałów grubo posiekanych sos sok z 1 cytryny skórka starta z 1 cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól i pieprz (wszystkie składniki wymieszać ze sobą) W misce wymieszaj kaszę, rzodkiewkę pokrojoną w cienkie krążki, posiekaną w kostkę cebulę, posiekaną chilli i mietę, żurawinę , migdały i ciecierzycę. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ciecierzycę odsączoną wymieszaj z oliwą i cynamonem, następnie obsmaż ją na patelni ciągle mieszając tak aby powstała chrupka powłoka ok 7 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/02/lekka-saatka-z-komosa-winogronami-mieta.html