Flaczki z boczniaków - pyszne, ultra niskokaloryczne!

Kami
Fit
25.11.2015 9:04
Flaczki z boczniaków - pyszne, ultra niskokaloryczne!

Składniki na flaczki z boczniaków - pyszne, ultra niskokaloryczne! 1 średnia marchewka 1 spory korzeń pietruszki 1 średni seler (około 20 dag) 2 średnie białe cebule (najlepiej cukrowe) 4 szklanki warzywnego bulionu (może być z ekologicznej kostki z minimalną ilością soli 2 łyżki oleju (przyda się atomizer do jego rozpryskiwania) 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki lubczyku świeżo zmielony czarny pieprz do podania: listki świeżej natki pietruszki - Z boczniaków odkrój twarde nóżki, następnie pokrój na paski o szerokości około 1 cm. - Dużą blachę spryskaj olejem, rozłóż na niej warstwę boczniaków, obok zaś połóż warzywa. I wcale nie trzeba dużo - ani czasu, ani składników, by coś oryginalnego (ale bez przesady) z niego przygotować bardzo dobrego :) W tym daniu jest wszystko, co jest potrzebne na obiadowe drugie danie - bo jest ryba, są ziemniaki, jest nawet rzodkiew w dużych kawałkach. - Bulion zagotuj w garnku, dodaj warzywa (boczniaki niech sobie jeszcze czekają na blasze na swoją kolej). Bulion zagotuj w garnku, dodaj warzywa (boczniaki niech sobie jeszcze czekają na blasze na swoją kolej). Z boczniaków odkrój twarde nóżki, następnie pokrój na paski o szerokości około 1 cm. Poradzą sobie ci bardziej zaawansowani w sztuce kulinarnej jak i ci, którzy... Orzechowa granola z miodem Wstaję wcześnie rano i bynajmniej nie wynika to z mojego usposobienia, ani woli. - Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż warzywa zaczną się lekko przypalać na końcach. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż warzywa zaczną się lekko przypalać na końcach. Jedyne, o czym myślę po tym, jak już zdołam otworzyć oczy i wygrzebać się z pościeli, to aby zaparzyć 4 hektolitry kawy i wypalić jak najwięcej papierosów, żeby uzupełnić niedobór nikotyny powstały podczas snu. To pyszna, rozgrzewająca zupa na zimniejsze dni o obniżonej kaloryczności - idealna dla wszystkich, którzy lubią czuć się lekki i... ciepło, kiedy za oknem zimno szaleje. Gotuj na sporym ogniu przez 5 minut, dodaj boczniaki, sos sojowy, gałkę i lubczyk. Dużą blachę spryskaj olejem, rozłóż na niej warstwę boczniaków, obok zaś połóż warzywa. A jeśli NIE jesz mięsa, to już dobrze wiesz, że duży talerz tej zupy sprawi Ci dużo przyjemności i... wcale nie pójdzie w biodra :) Pokrój na cienkie paski, trochę grubsze niż zapałka (najszybciej zrobisz to za pomocą mandoliny). Pokrój na cienkie paski, trochę grubsze niż zapałka (najszybciej zrobisz to za pomocą mandoliny). Wymieszaj, gotuj na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Wymieszaj, gotuj na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Łosoś pieczony na ziemniakach i rzodkwi z musztardową glazurą Tylko 2 łyżki oleju na 4 duuuże porcje zupy, a smaku... Gotuj na sporym ogniu przez 5 minut... ... Nawet jeśli kochasz mięso i nie wyobrażasz sobie bez niego życia, te flaczki Ci będą smakować :) Oj, pasować będzie świetnie, a ten z dodatkiem orzechów jeszcze bardziej :) | | Obraną cebulę pokrój na cienkie piórka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Flaczki_z_boczniakow___pyszne__ultra_niskokaloryczne-21041p.html