Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami

Daria
Fit
03.11.2015 11:03
Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami

Krem jaglany: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka roślinnego (lub wody) 100 g orzechów laskowych 3 łyżki kakao niesłodzonego 3 łyżki mleczka kokosowego szczypta cynamonu 2 łyżki miodu + do posmarowania 3 łyżeczki domowego dżemu niesłodzonego (ewentualnie np. Łowicz 100% owoców) – najlepiej kwaskowatego dla zrównoważenia słodkiego kremu Dekoracja: 2 łyżki migdałów w płatkach 10 pokruszonych orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Składniki (8 porcji): Ciasto: 1 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków 75 g oleju kokosowego/masła 3 łyżki miodu 1 duże jajko Na przekór złośliwym, którzy twierdzą że “dieta jako zdrowe odżywianie to pasmo wyrzeczeń i zerowa przyjemność z jedzenia. 6. Orzechy wrzuć do blendera (jeśli nie masz odpowiedniego sprzętu, rozkrusz je bardzo drobno za pomocą młotka). Czekoladowo-cynamonowa tarta na kruchym spodzie z orzechami i migdałami. Na to połóż krem, następnie posyp orzechami i migdałami. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach (do lekkiego zarumienienia). 4. Wyłóż ciastem formę na tartę, bardzo dokładnie ugnieć i wyrównaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/10/bezglutenowa-tarta-czekoladowa-z.html