Sałatka z roszponką, pieczoną dynią i burakiem

Katarzyna
Fit
07.10.2015 8:41
Sałatka z roszponką, pieczoną dynią i burakiem

Składniki: 100 g roszponki 100 g pieczonej dyni hokkaido 1 duży burak kilka plastrów szynki parmeńskiej 125 G mozzarelli 100 g prażonych pestek dyni olej z pestek dyni do pokropienia odrobina soli Wszystko skrapiamy olejem z pestek dyni jeżeli chcecie możecie sałatkę doprawić, jednak szynka jest sama w sobie dość słona i idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami. W misce łączymy roszponkę, pokrojoną w kostkę mozzarellę, dynie i buraka, dodajemy porwaną na mniejsze plastry szynkę i dodajemy pestki. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Dynię kroimy w kostkę i układamy na blasze razem z umytym burakiem, delikatnie solimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/10/saatka-z-roszponka-pieczona-dynia-i.html