Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Fit
20.03.2020 14:44
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Składniki (7-8 ciasteczek): 150 g masła orzechowego 50 ml syropu klonowego 5 sztuk daktyli 50 g gorzkiej czekolady * 60 g mąki ryżowej szczypta soli * Za pomocą zwilżonych dłoni formować ciasteczka (ok 1 łyżki masy na ciastko) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 10-15 minut pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekły. Przygotujecie je w 20 minut i pewnie równie szybko znikną ze stołu, więc można od razu przygotować podwójną porcję ; ) Resztę czekolady rozpuścić w miseczce na parze, udekorować ciasteczka. Wegańskie, bezglutenowe ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą to błyskawiczna i zdrowa przekąska.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/ciasteczka-z-maslem-orzechowym-i-czekolada/