Jaglane Bounty

Nawoja
Fit
11.02.2020 9:48
Jaglane Bounty

Jaglane Bounty (składniki na ok. 1,2 litra deseru*) - 200 g kaszy jaglanej - 1 puszka mleczka kokosowego (400g) - osobno śmietanka i woda - 500 ml mleka (krowiego, roślinnego) - 250 ml wody - 3 łyżki słodzidła (np. cukru/miodu) - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 70 g wiórków kokosowych zalanych 250 ml wrzącego mleka (krowiego, roślinnego) - dodatkowo: 150 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej z 70 ml mleka * Deseru wychodzi naprawdę dużo. Wtedy warto jednak wykorzystać całą puszkę mleka kokosowego (bo ciężko będzie podzielić zawartość na pół), a zmniejszyć ilość mleka krowiego/roślinnego do 50ml. Wsypać do garnka i zalać 500 ml mleka, 250 ml wody i wodą kokosową. W międzyczasie zagotować kolejne 250 ml mleka i zalać nim wiórki kokosowe. Gorącą kaszę i gorące wiórki (które wchłoną mleko) oraz śmietankę kokosową umieścić w mocnym blenderze kielichowym. Możecie go zamknąć w słoiki i mieć na kilka dni na śniadanie. Kasza jaglana zatańczyła z mlekiem kokosowym, wiórkami koko i czekoladą i powstał ten deser ala Bounty!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2020/02/jaglane-bounty.html