Wegańskie curry z ciecierzycy

Małgorzata
Fit
08.01.2020 8:02
Wegańskie curry z ciecierzycy

SKŁADNIKI (na 4-5 porcji) 1 biała cebula 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy szczypta chili 1/3 łyżeczki cynamonu 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka ksylitolu 2 słoiki ciecierzycy w zalewie (po 400 g po odsączeniu) sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy sól i szklimy na oliwie. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na dużym ogniu przez 7-8 min. aż sos się lekko zagęści. Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Przesmażamy razem chwilę, dolewamy mleczko kokosowe, pomidory z zalewą, sos sojowy, musztardę oraz ksylitol. Możecie też dołączyć do grupy Kuchenne FIT Rewelacje, gdzie znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe jedzonko :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2020/01/weganskie-curry-z-ciecierzycy.html