Razowe ciastka korzenne z kremem mascarpone i miodem (bez dodatku cukru)

Anna
Fit
04.12.2019 19:09
Razowe ciastka korzenne z kremem mascarpone i miodem (bez dodatku cukru)

Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: osób z nadwagą i otyłością chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy kobiet w ciąży i karmiącymi piersią osób aktywnych fizycznie dzieci oraz dorosłych ¾ szklanki ksylitolu (150g) 2 łyżki miodu lub melasy np. karobowej (50g) 1 jajo ¼ szklanki mleka (50ml) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka soku cytrynowego Krem 100g mascarpone 50ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki ksylitolu (20g) Wykonanie Ciastka Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, ksylitol, sól, cynamon, imbir, kardamon i gałkę muszkatołową. Suma wymienników (WM) = 2.01, w tym procent WBT = 20 Składniki Ciastka 2 i 1/3 szklanki mąki orkiszowej razowej (250g) 2 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki mielonego imbiru ¼ łyżeczki kardamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ łyżeczki sody oczyszczonej Ilość to: 20 podwójnych ciastek z kremem Wartość odżywcza i wymienniki podwójnego ciasta z kremem to: WW= 1.6, WBT = 0.4 kcal = 94.5, węglowodany = 16.9g, błonnik = 0.84g, białko = 2.4g, tłuszcz = 3.38g, Tutaj znajdziesz ciastka korzenne, w których wystarczy zmienić miód na syrop z melasy karobowej lub buraczanej, aby uzyskać wegańską wersję. Jeżeli szukasz więcej przepisów na zdrowe słodkości bez cukru to znajdziesz je w moje książce Na pół słodko. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu 🙂 Anna Englisz Krem Mascarpone, śmietankę, ksylitol i ekstrakt waniliowy umieść w misce i ubijaj na gęsty i puszysty krem (ubijaj przez ok 5 minut). Jeżeli jesteś w tej grupie to podpowiadam Ci, w którym miejscu na blogu znaleźć pierniki wegańskie. Dla osób, które nie jadają produktów mlecznych mam Tutaj przepis na orzechowe ciastka z dżemem żurawinowym. Wykończenie Na ciastko (z płaskiej strony) nałóż 2 łyżeczki kremu, przykryj drugim ciastkiem i lekko przyciśnij. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. 7. Na mascarpone i śmietankę również jest zamiennik - wystarczy użyć mleczka kokosowego o wysokiej zawartości ekstraktu z kokosa. 2. Ze względu na krem ciastka należy przechowywać w lodówce. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Ciasto zawiń w folię i wstaw na ok 1 godzinę do lodówki. 5. Ze względu na zawartość ksylitolu ciastka mogą być spożywane przez dzieci po 3 roku życia. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. Ciasto wyjmij z lodówki, ręce oprósz mąką i z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/razowe-ciastka-korzenne-z-kremem-mascarpone-i-miodem-bez-dodatku-cukru/