Pełnoziarnista fit szarlotka bez cukru

Małgorzata
Fit
14.07.2019 11:25
Pełnoziarnista fit szarlotka bez cukru

Pachnie wanilią :) Smacznego! SKŁADNIKI (na tortownicę 24 cm) Ciasto: 300 g pełnoziarnistej mąki pszennej typ 1850 100 g oleju 3 jajka 5 łyżek ksylitolu 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia ziarenka z 1 laski wanilii Nadzienie: 3-4 duże kwaskowe jabłka 3 łyżki ksylitolu 1 łyżka cynamonu do posypania ksylitol w pudrze Do szarlotki można też użyć jabłek ze słoika, robię sobie takie na zimę - przepis tu: KLIK! PRZYGOTOWANIE Studzimy i posypujemy pudrem :) Voila! 1 porcja ciasta (przy podziale na 12 części) - 208 kcal, 5 g białka, 10 g tłuszczu, 27 g węglowodanów Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie niedziela, 14 lipca 2019 Pełnoziarnista fit szarlotka bez cukru Dziś zapraszam na szarlotkę, którą śmiało można określić mianem FIT - bez białej mąki i bez cukru - nada się dla diabetyków czy insulinoopornych. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części i wkładamy na godzinę do lodówki. Części ciasta rozwałkowujemy: pierwszą wykładamy spód, drugą boki z trzeciej wykrawamy paski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2019/07/penoziarnista-fit-szarlotka-bez-cukru.html