Owsiane muffinki z dżemem i kruszonką

Natalia
Fit
16.04.2019 18:18
Owsiane muffinki z dżemem i kruszonką

Składniki: 1 i 1/2 szklanka mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 1/2 szklanki mleka kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 jajko garść posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych ulubiony dżem Wykonanie: Te muffinki będę idealne nie tylko na deser, ale śmiało można je zjeść na śniadanie. Kruszonka: Płatki owsiane, posiekane orzechy oraz wiórki kokosowe wsypać do miseczki, dodać miód i olej kokosowy i wyrobić na kruszonkę. Takie w sam raz na przekąskę w czasie świątecznych przygotowań. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2019/04/owsiane-muffinki-z-dzemem-i-kruszonka.html