Fit muffinki czekoladowe z waniliowym twarożkiem

Natalia
Fit
05.04.2019 19:44
Fit muffinki czekoladowe z waniliowym twarożkiem

Ciasto czekoladowe: Wykonanie: - 250 g mąki pełnoziarnistej - 3 łyżki ciemnego kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 150 g ksylitolu/erytrytolu - 2 duże jajka - 200 ml mleka roślinnego - 100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego - 200 g półtłustego twarogu - 100 g serka waniliowego - 1 żółtko - 3 łyżki ksylitolu - szczypta mielonej wanilii Następnie na środek ciasta nałożyć po 2 łyżeczki nadzienia serowego i wymieszać delikatnie z górną częścią ciasta czekoladowego, by uzyskać efekt marmurka. Muffinki wyszły przepyszne i doskonale prezentują się na talerzu, dlatego będą idealne na Święta i każdą imprezę. Wszystkie składniki umieścić w misce lub blenderze i zmiksować do połączenia się składników. Doskonale jednak łączy się on ze smakiem ciasta czekoladowego oraz przy okazji stanowi świetną dekoracje. Do twarogu natomiast dodałam waniliowy BIO serek homogenizowany firmy Bakoma, dzięki czemu twaróg stał się bardziej delikatniejszy i kremowy. Ciasto jest puszyste, mocno czekoladowe i nieprzesłodzone, a dodatek sera wzbogaca ich smak i sprawia, że muffinki są sycące. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2019/04/fit-muffinki-czekoladowe-z-waniliowym.html