Tatar ze śledzia i awokado

Anna
Fit
08.03.2019 19:29
Tatar ze śledzia i awokado

Składniki na tatar ze śledzia: 4 filety śledzia małosolnego bez skóry dojrzałe awokado 2 łodygi selera naciowego cebula czerwona kilka gałązek natki pietruszki 1/2 jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny łyżka oleju rzepakowego świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku Najczęściej robię je z cebulą lub w pomidorach, ale ostatnio bardzo mi posmakowały w formie tatara. Awokado i jabłko obrać i pokroić w kostkę, a następnie skropić sokiem z cytryny. Tatar można podać na grzance lub z chrupkim pieczywem. Śledzie pokroić w kostkę i wymieszać z olejem. Składniki na tatar można posiekać bardzo drobno, wtedy będzie bardziej zwarta konsystencja. Jeśli jednak wymagają moczenia to moczyć w zimnej wodzie jak najkrócej, po czym dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Tatar najlepiej podawać od razu po zrobieniu, aby nie zaczął podchodzić wodą (seler puszcza soki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchcikgotuje.pl/2019/03/tatar-ze-sledzia-i-awokado.html