Ciastka gryczane z masłem orzechowym i miodem (bez glutenu, mleka i jaj)

Anna
Fit
18.02.2019 19:08
Ciastka gryczane z masłem orzechowym i miodem (bez glutenu, mleka i jaj)

suma wymienników (WM) = 1.66, w tym procent WBT = 22 składniki 1/3 szklanki miodu gryczanego (120g) 2 łyżki masła orzechowego bez cukru (40g) 1 i ¼ szklanki płatków owsianych górskich (140g) Wartość odżywcza i wymienniki 1 ciastka to: WW = 1.305, WBT = 0.36, KCAL = 87.5, węglowodany ogółem = 13,21g, błonnik pokarmowy = 0,15g, białko = 2.1g, tłuszcz = 3.06g, Ciastka gryczane z masłem orzechowym i miodem Przepisów na różne ciastka, z zamiennikami cukru na blogu znajdziesz wiele – zajrzyj TUTAJ. 2 łyżki oleju kokosowego (30g) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego bezalkoholowego 2 łyżki napoju roślinnego bez cukru (np. sojowego, migdałowego) ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soku z cytryny przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, imbir mielony, kardamon wykonanie Płatki owsiane zmiel na mąkę. Śmiało mogą po nie sięgać osoby na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, a po zmianie miodu na roślinne słodzidło również weganie. Ciasta są bez mleka i jaj, dlatego możesz je przygotować w wersji wegańskiej zastępując miód np. syropem daktylowym lub klonowym. Prosty przepis na ciastka gryczane z masłem orzechowym i miodem. Ciastka gryczane z masłem orzechowym i miodem (bez glutenu) Z powstałego ciasta uformuj 20 kulek, każdą spłaszcz i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/ciastka-gryczane-z-maslem-orzechowym-i-miodem-bez-glutenu/