Pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi

Fit
17.12.2018 23:00
Pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi

Spróbujcie 🙂 Składniki: – 2 bakłażany średniej wielkości – 60g orzechów włoskich – 3-4 ząbki czosnku – sól i pieprz wg smaku Bakłażany wyszorować, osuszyć, ponakłuwać widelcem i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeśli szukacie nowych smaków i lubicie bakłażany, to pasta przyrządzona według tego przepisu z pewnością przypadnie Wam do smaku. Prosta i pyszna pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi i czosnkiem jest idealna do wszelkiego rodzaju pieczywa. Upieczone bakłażany przełożyć do woreczka foliowego, pozostawić na około 5 minut a następnie obrać ze skórki. *Pastę przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku/ słoiku do trzech dni. *

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/pasty-pasztety-smarowidla/pasta-pieczonego-baklazana-orzechami-wloskimi/