Sernikobrownie dyniowe (VEGAN)

Wiktoria Eulalia
Fit
24.11.2018 13:33
Sernikobrownie dyniowe (VEGAN)

Składniki: - 1 dynia piżmowa - 2 szklanki płatków jaglanych - 1 szklanka płatków owsianych - szklanka mleka sojowego - 1,5 szklanki cukru (może być inny dowolny zamiennik jak np. ksylitol) - 2 łyżki kremowego masła orzechowego - 2 łyżki naturalnego kakao - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka oleju kokosowego - 1,5 łyżeczki cynamonu - sok z cytryny - mąka do podsypywania - Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, wydrążamy gniazda nasienne i pieczemy do miękkości w 180 stopniach C. - Płatki jaglane zalewamy ciepłą wodą, dodajemy 2 szklanki puree z dyni, masło orzechowe, cukier, mleko sojowe, sok z cytryny i cynamon, a następnie blendujemy na gładką masę. Tak powstałym spodem wkładamy spod wcześniej natłuszczonej formy (u mnie tortownica o średnicy 14cm), podpiekamy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C. - Po tym czasie na podpieczony spód wylewamy masę dyniowo-sernikową i delikatnie rozprowadzamy. Wegańskie, zrobione na bazie płatków jaglanych i puree z dyni piżmowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniaellie.blogspot.com/2018/11/sernikobrownie-dyniowe-vegan.html