Tarta francuska ze szpinakiem, cukinią i pomidorkami

Wiktoria Eulalia
Fit
13.07.2018 16:57
Tarta francuska ze szpinakiem, cukinią i pomidorkami

Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - opakowanie szpinaku mrożonego (w liściach) - kilka małych pomidorków (koktajlowych, cherry lub daktylowych) - 1/2 serka typu włoskiego - ok. 30 g sera żółtego - ząbek czosnku - 2 jajka - sól, pieprz, oregano - odrobina płatków jaglanych - łyżka masła - Na maśle podsmażamy ząbek czosnku, następnie wrzucamy szpinak i pokrojoną cukinię, podlewamy niewielką ilością wody i trzymamy na średnim ogniu do rozmrożenia. 🍃 ✩✩✩ ✩✩✩ Podczas zakupów w pobliskim Lidlu przypomniał mi się dawny i bardzo lubiany przepis na tartę z brokułami i serem Camembert. Do szpinaku dodajemy dwa jajka, rozkruszony serek włoski, ser żółty oraz kilka łyżek płatków jaglanych w celu zagęszczenia. Bez względu na okoliczności zawsze warto mieć w zanadrzu porcję ciasta francuskiego! - Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy na nie warzywa zachowując ok. 2-3 centymetrów odstępu. - Pieczemy przez ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni C do zarumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniaellie.blogspot.com/2018/07/tarta-francuska-ze-szpinakiem-i-cukinia.html