PIEROGI Z WĄTRÓBKĄ

Justyna
Dania mączne
11.06.2015 15:03
PIEROGI Z WĄTRÓBKĄ

Składniki (ok 30 pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml ciepłej wody • łyżka oleju Farsz: 350 g wątróbek drobiowych 2 cebule zioła prowansalskie sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i smażymy na patelni z posiekaną cebulą. Pierogi wkładamy do wrzątku partiami i gotujemy około minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię (chyba, że zrobiliśmy je z grubego ciasta, wtedy trochę dłużej). Na środek każdego nakładamy farsz, następnie brzegi dokładnie zlepiamy (ja dla pewności dociskam je jeszcze widelcem) Następnie dzielimy je na dwie części, które kolejno rozwałkowujemy na cienki placek. Zabieramy się za ciasto: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej. Ciasto odstawiamy na pół godziny. Wodę podgrzewamy, aby była dość ciepła, ale nie gorąca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/06/pierogi-z-watrobka/