Domowe bułeczki jogurtowe

Aga
Dania mączne
29.05.2020 14:15
Domowe bułeczki jogurtowe

Składniki: - 500 g mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 3/4 szklanki jogurtu naturalnego - 1, 5 łyżeczki cukru - 1, 5 łyżeczki soli - 1 jajko - 70 g masła - 20 g drożdży Do miseczki wlewamy ciepłe mleko (nie może być gorące) rozkruszone drożdże, cukier oraz łyżkę mąki. Podczas siedzenia w domu, zaczęłam piec domowe bułeczki, zawsze miałam na to ochotę teraz także znalazłam na to czas i dziś zapraszam Was na pyszne bułeczki jogurtowe. W większej misce umieszczamy pozostałą mąkę, sól, jajko, jogurt naturalny (powinien mieć temperaturą pokojową) oraz rozczyn, mieszamy wszystko, dodajemy roztopione i ostudzone masło i wyrabiamy ciasto przez kilka minut. Po tym czasie dzielimy je na równe porcje (można sobie pomóc wagą).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2020/05/bueczki-jogurtowe.html