Chleb z orzechami

Karol
Dania mączne
13.01.2020 16:14
Chleb z orzechami

Potrzebne składniki 150 g mąki żytniej 815 500 g mąki żytniej z grubego przemiału 1800 300 g mąki pszennej (dowolna) 250 g łuskanych orzechów włoskich 1 opakowanie zakwasu chlebowego w granulacie 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki soli 700 ml wody 4 łyżki oleju masło do wysmarowania blaszki Chleb z orzechami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Użyłem, zgodnie z przepisem jaki dostałem, zakwasu w granulacie i drożdży instant, ale pewnie kolejną wersję zrobię na własnym zakwasie i drożdżach świeżych. Chleb się szybko robi, nie wymaga sporo pracy, no i smakuje wybornie, nie kruszy się i jest pyszny nawet z samym masłem. dodając posiekane orzechy włoskie. Blaszkę wysmarowałem masłem, z ciasta uformowałem bochenek i włożyłem na blaszkę. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ilość porcji 8 i więcej osób 5 from 3 votes Chleb z orzechami Pyszny chrupiący chleb z orzechami. Posmarowałem chleb letnią wodą oprószyłem maka i ponacinałem z wierzchu. Mąka pszenna, żytnia i żytnia z grubego przemiału to dobre połączenie. Oprószyłem maka i zostawiłem do wyrośnięcia na 45 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/chleb-z-orzechami/