Pszenna tortilla – domowa, elastyczna i trwała

Zjem
Dania mączne
03.04.2019 15:44
Pszenna tortilla – domowa, elastyczna i trwała

Zobacz też inne domowe pieczywa: Wystarczy “kliknąć wybrane zdjęcie 😉 Chleba z naczynia żaroodpornego https://www.zjem-cie.pl/chleb-z-naczynia-zaroodpornego/ Chleb z kaszy gryczanej – bezglutenowy https://www.zjem-cie.pl/chleb-z-kaszy-gryczanej Wegański chleb bananowy https://www.zjem-cie.pl/chleb-bananowy-weganski/ Nie lubisz wyrzucać chleba? Po tym czasie uformuj z ciasta wałek, podziel go na 8 części i każdą z nich rozwałkują najcieniej, jak potrafisz. Tak przygotowana tortilla jest pyszna i daje się rolować zarówno na zimno, jak i na ciepło. Dobrze trafiłaś, bo właśnie tworzę Kulinarny E-book “Zjem Cię do końca, gdzie pokazuję, jak ze smakiem wyjść z takiej sytuacji oraz podpowiadam, jak nie marnować jedzenia. Zapisz się na Listę Oczekujących, a gdy E-book będzie już gotowy, to pierwsza się o tym dowiesz i dostaniesz przyjemny rabat! Jest łatwa, nie łamie się, bez problemu można ją rolować, a nawet trzymać kilka dni w lodówce. mleka (u mnie 3,2%), 50 g masła pół łyżeczki soli Przygotowanie: W rondelku podgrzej mleko z masłem – aż do rozpuszczenia tłuszczu. Przynajmniej u mnie nie ma takiej potrzeby 😉 Tortille można wykonać też z mieszanki mąk. Pszenna tortilla – rady: Tak przygotowaną tortille można przechowywać w lodówce do 7 dni. Tortille można też zrobić na bazie samej mąki, wrzątku, soli i oliwy. Jednak tak przygotowane placki trzeba zjeść tego samego dnia, bo w lodówce staną się kruche. Smaż tortille na suchej porządnie rozgrzanej patelni 1 minutę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/pszenna-tortilla/