Chleb żytni z suszonymi pomidorami

Chleb żytni z suszonymi pomidorami

Składniki mieszanka do wypieku chleba żytniego marki Polskie Młyny 370 ml ciepłej wody opakowanie suchych drożdży szczypta soli 5 suszonych pomidorów z zalewy siemię lniane Przygotowanie W ofercie sklepów możemy znaleźć mnóstwo mąk i mieszanek do wypieku domowego chleba, które mogą nam tę czynność ułatwić. A takie świeżo upieczone pieczywo roztacza w całym domu magiczny aromat, który zawsze wpływa pozytywnie i wprowadza w lepszy nastrój. Pomidory wyciągamy z zalewy i odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. A do tego mogłam go jeść jeszcze przez 4 dni, ponieważ zachował świeżość i nie zamienił się w kamień następnego ranka. W domu dodamy tylko wodę, drożdże i sól, poczekamy chwilę aż wyrośnie, upieczemy i gotowe! Ja dziś użyłam mieszanki do wypieku chleba żytniego, do której dodałam suszone pomidory. Podczas wyrabiania dodajemy też pomidory i odstawiamy ciasto na 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/chleb-zytni-z-suszonymi-pomidorami/