Domowy chleb z ryżem

Karol
Dania mączne
20.11.2018 14:07
Domowy chleb z ryżem

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Domowy chleb z ryżem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 200 g ugotowanego ryżu 40 g drożdży 300 ml ciepłej wody 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru masło do wysmarowania blaszki Sposób wykonania Robimy rozczyn z ciepłej wody, 1 łyżki mąki, drożdży i cukru i odstawiamy na 10 min. Do blaszki wysmarowanej masłem, przelewamy masę, nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min. do wyrośnięcia. Czyli ze 100 g ryżu przed gotowaniem, uzyskujemy 300 g ryżu ugotowanego. Dla tych, którzy zastanawiają się ile ryżu wagowo wyjdzie po ugotowaniu, to mniej więcej przelicznik jest 1:3. Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku przez 35 min w temperaturze 200 stopni. Gotowanie: 35 min. Domowy chleb z ryżem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/domowy-chleb-z-ryzem/