Flatbread z piekarnika

Flatbread z piekarnika

Będą idealnym dodatkiem do dań kuchni indyjskiej, ale świetnie sprawdzą się również jako pieczywo do grilla 🙂 Składniki: - ok. 3,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania - 1 szklanka ciepłej wody - 150 g jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli - 2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka suchych drożdży Placki piec przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 250ºC na nasmarowanej olejem blaszce lub kamieniu do pieczenia pizzy. Do rozczynu dodać mąkę (najpierw dodać 3 szklanki, a w razie potrzeby dodać więcej) Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, pod przykryciem, do czasu podwojenia objętości. Drożdże wymieszać z 1/2 szklanki wody, cukrem i solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/flatbread-z-piekarnika/