Jaglany makowiec z pomarańczą polany czekoladą

Katarzyna
Ciasta
31.10.2017 21:55
Jaglany makowiec z pomarańczą polany czekoladą

▸ 100 g kaszy jaglanej ▸ 100 g maku ▸ 1 banan ▸ 20 g wiórków kokosowych ▸ 2 jaja ▸ 3 łyżki rodzynek ▸ 30 g orzechów Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni 60 min. 7. Czekoladę rozpuszczamy, polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem. ▸ 1 pomarańcza polewa: ▸ 30 g czekolady gorzkiej Powiem Wam, że to ciacho będzie w mojej pierwszej 5 najlepszych i najsmaczniejszych 😍 Szczerze, brałam co miałam pod ręką i wyszedł na prawdę obłędny w smaku! ▸ 20 g oleju/masła +wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy i studzimy. Jako, że torów się ostatnio narobiłam i najadłam wystarczająco, na swoje święto przygotowałam mniej okazjonalne ciacho jakim jest makowiec.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/10/jaglany-makowiec-z-pomarancza-polany.html