Papatacze

Ciasta
06.08.2017 9:07
Papatacze

Potrzebujemy: Na ciasto: - 50 dag mąki - 5 dag drożdży - ½ szklanki ciepłego mleka - 10 dag cukru - 10 dag masła - 2 jajka - szczypta soli Na nadzienie: - migdały - rodzynki - orzechy - dużo skórki pomarańczowej - cynamon - cukier Na polewę - 10 dag cukru pudru - 2 łyżki rozpuszczonego masła - sok z cytryny - odrobina wody Teraz smarujemy masłem i posypujemy cukrem, bakaliami i cynamonem (ja swoje zrobiłam dwusmakowe, jeden rulon z cynamonem, drugi same bakalie). Następnie dzielimy na dwie części i każdą rozwałkowujemy na cienki prostokąt. Układamy na blaszce i czekamy jeszcze około 10 minut by podrosły. Składniki na polewę dokładnie mieszamy, a ma być półpłynna. Moi chłopcy brali po kilka za jednym zamachem, pilnowałam tylko by nie najedli się gorących.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/08/papatacze.html