Sernik na kakaowym spodzie

Ewelina
Ciasta
03.04.2017 12:44
Sernik na kakaowym spodzie

Składniki: - Kruche ciasto: - 200 g mąki orkiszowej typ 650 - 100 g masła zimnego - 3 łyżki cukru - 3 łyżki kakao - 1 jajko - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - Masa serowa: - 750 g sera twarogowego z wiaderka - 5 jajek - 100 g masła - 200 g cukru - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią - 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka - 100 ml kremówki 30% - Polewa: - 100 ml kremówki 30% - 100 g masła - 80 g cukru kokosowego - płatki migdałów Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i końcówką do ciast ucieranych miksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Wyjąć tortownicę, dno nakłuć widelcem, wylać masę serową i włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 200 stopni. Polewa: Składniki umieścić w garnuszku i mieszając gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Miksując dodawać stopniowo ser, budyń w proszku, letnie rozpuszczone masło i na końcu wlać kremówkę. Przestudzoną polewą polać sernik i posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puch.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/02/sernik-na-kakowym-spodzie.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina