Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
05.12.2016 20:11
Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA

Składniki

400 gram herbatników

2 puszki masy kajmakowej ( 2x220g)

Masa śmietanowa

450 gram kremówki 36%

2 łyżeczki cukru pudru

3 batoniki Lion

Masa mascarpone

150 g kremówki 36%

500 g serka mascarpone

2 łyżeczki cukru

Przepis

Wykładamy herbatniki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozmiar blaski to 24cmx28cm.

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #1 Na herbatniki wylewamy maskę kajmakową a następnie rozprowadzamy ją na całej powierzchni. Następnie wykładamy kolejną warstwę herbatników.

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #2

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #3

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #4

Batoniki kroimy na małe kawałki.

Przygotowanie masy śmietanowej

Miksujemy śmietanę kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Masę śmietanową wylewamy na herbatniki, następnie wykładamy pokrojone batoniki. Kolejnym krokiem jest wyłożenie warstwy herbatników.

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #5

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #6

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #7

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #8

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #9

Przygotowanie masy mascarpone

Śmietanę kremówkę miksujemy dodając stopniowo serek mascarpone. Naszą masę wykładamy na herbatniki. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. I gotowe. Smacznego.

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #10

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #11

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #12

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #13

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #14

Zdjęcie Ciasto Lion - BEZ PIECZENIA #15

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną