Ciasto Królewiec troszkę inaczej

Jola
Ciasta
19.10.2016 12:15
Ciasto Królewiec troszkę inaczej

Ostudzony biszkopt przekroić na pół Masa budyniowa 3 szkl mleka 2 budynie śmietankowe 1/2 szkl śmietany 1/3 kostki margaryny 1/2 szkl cukru 2,5 szkl mleka zagotować z cukrem i margaryną. Biszkopt 4 jajka 3/4 szkl cukru pudru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 lyżka wody Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Połączenie biszkoptu i ciasta miodowego , właśnie takie ciasta uwielbiam :) 2,5 szkl mąki 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki miodu 1 jajko 1 łyżeczka sody 1 łyżka śmietany 15 dkg margaryny Sodę wymieszać ze śmietaną. Ciasto miodowe - 1/2 masy budyniowej-1/2 biszkoptu - dżem-1/2 biszkoptu-pozostała masa budyniowa- ciasto miodowe. Piec ok 15 min w 180 stopniach Piec ok 20 min w 180 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ciastko-joli.blogspot.com/2016/10/ciasto-krolewiec-troszke-inaczej.html