Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny

Dagmara
Ciasta
20.08.2016 20:53
Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny

Składniki na spód na tortownicę o śr. 24-25 cm: 352 g ciasteczek Oreo (2 opakowania po 176 g) 70 g miękkiego masła Składniki na nadzienie: 300 g białej czekolady (3 tabliczki) * 250 g twarogu z wiaderka 250 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 400 g ulubionych owoców (u mnie maliny i borówki) CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W małym garnuszku umieszczamy śmietankę, aromat waniliowy i połamane tabliczki czekolady - podgrzewamy na małym/średnim ogniu i cały czas mieszamy aż czekolada się rozpuści. Foremkę o średnicy 24-25 cm wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy ciasteczkową masę i bardzo dokładnie uklepujemy do dna i boków na wysokość około 2-3 cm. Pyszny, rozpływający się w ustach sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z owocami i białą czekoladą. Niektóre firmy zamiast 100 g, oferują tabliczki po 90 g (np. firma Wedel). 2. Twaróg mieszamy z serkiem mascarpone i odstawiamy na bok.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/08/sernik-z-biaa-czekolada-na-spodzie-oreo.html