Drożdżówki z serem i truskawkami

Beata
Ciasta
21.06.2016 0:07
Drożdżówki z serem i truskawkami

250 ml mleka 100 g masła, roztopionego 1/2 szklanki cukru 2 jajka 30 g drożdży świeżych 3,5 szklanki mąki pszennej Nadzienie: 250 g twarogu zmielonego 1 żółtko cukier do smaku truskawki Wszystko razem ugnieść widelcem na gładko. Wykonanie: Drożdże rozkruszyć w kubeczku dodać łyżeczkę cukru oraz 3 łyżki letniego mleka oraz 1 łyżeczkę mąki. U mnie trwało to około 1h. Po wyrośnięciu wyrobić ciasto ponownie i uformować wałek, podzielić go na równe 12 części. Z każdej części uformować kulkę i układać na blaszkę wyłożoną papierem. tak długo aż ciasto będzie elastyczne oraz będzie odchodziło od dłoni. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia tak, aby ciasto podwoiło swoją objętość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/06/drozdzowki-z-serem-i-truskawkami.html

smak i uczucie

Beata