Czekoladowe jajka w wydmuszkach

Agnieszka
Ciasta
20.03.2016 14:30
Czekoladowe jajka w wydmuszkach

Składniki: 150 g gorzkiej czekolady, 0,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 90 g margaryny, 1 łyżka kakao, szczypta soli, 6 wydmuszek. Z drugiej strony robimy tak samo dziurkę, tylko trochę większą na ok. 0,2 do 0,5 cm (w zależności czy będziemy coś wlewać do środka). Pieczemy w blaszce na muffinki (dobrze jest pod spód położyć kawałek foli aluminiowej, by się nie przewracały). Wydmuszki gotujemy w osolonej wodzie tak by pozbyć się pozostałości po jajku i napisów. Cienką igłą robimy dziurkę na jednym końcu jajka (nie bać się, że skorupka pęknie). Przygotowanie: Wydmuszki gotujemy przez 2-3 minutki w osolonej wodzie. Jajka dokładnie trzeba umyć w bardzo ciepłej wodzie płyn do naczyń.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2012/04/jajka-niespodzianki.html

Aga w kuchni

Agnieszka