Oponki serowe

Agata
Ciasta
12.01.2016 19:12
Oponki serowe

Aby karnawałowej tradycji stało się zadość zachęcam więc do usmażenia pysznych i bardzo łatwych do przygotowania oponek serowych. Aby karnawałowej tradycji stało się zadość zachęcam więc do usmażenia pysznych i bardzo łatwych do przygotowania oponek serowych. Usmażone oponki układamy na talerzu wyłożonym ręcznikami kuchennymi, gdy papier wchłonie tłuszcz przekładamy je na suchy talerz i posypujemy cukrem pudrem. Oznacza to, że możemy się bezkarnie dłużej objadać :-), a o diecie pomyślimy później... Oznacza to, że możemy się bezkarnie dłużej objadać :-), a o diecie pomyślimy później... Następnie ciasto należny rozwałkować na oprószonym mąką blacie, na grubość około 1 - 1,5 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/02/oponki-serowe.html