Lizaki choinki z ciasta czekoladowego

Łukasz
Ciasta
21.12.2015 16:53
Lizaki choinki z ciasta czekoladowego

tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI Ciasto: 100 g masła w temperaturze pokojowej 100 g cukru 100 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) 2 jajka 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka Dodatkowo: 300 g cukru pudru zielony barwnik spożywczy kilka kropli soku z cytryny kolorowe czekoladowe cukierki, np. Smarties cukrowe gwiazdki 8 drewnianych patyczków PRZYGOTOWANIE Ten, jak i wiele innych pomysłów na jadalne prezenty możecie znaleźć w naszym e-booku, wydanym przez całą ekipę z Codzisw.menu specjalnie dla Was na Święta. Są ultra proste w przygotowaniu i sądzę, że nawet każdy, kto nawet nie posiada zdolności plastycznych, sobie z nimi poradzi. Choinki możemy nabić na patyczki i podawać w formie popularnych cake popsów, dodatkowo możemy je również polać czekoladą przed przystąpieniem do lukrowania. Takie choinki to genialny sposób na jadalny prezent bądź podanie czekoladowego ciasta w niebanalny świąteczny sposób. Przygotuj lukier, dolewając do cukru pudru odrobinę wrzątku, kilka kropli soku z cytryny i energicznie mieszając. Ciasto Masło utrzyj z cukrem na białą masę za pomocą miksera. Wbij pierwsze jajko i zmiksuj z masą, następnie wbij drugie i znowu zmiksuj. Wsyp mąkę wymieszaną uprzednio z proszkiem do pieczenia, wlej mleko i wymieszaj szpatułką. Natnij jego rożek i udekoruj wierzch ciasta, formując szlaczek jak na zdjęciach. E-book jest do pobrania na specjalnej świątecznej stronie Codzisw.menu, wystarczy kliknąć link lub obrazek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2015/12/lizaki-choinki-z-ciasta-czekoladowego.html