Bananowiec

Gabriela
Ciasta
26.11.2015 8:07
Bananowiec

Przepis podpatrzony na tym blogu Wykonałam w blaszce o wymiarach 25 cm x 41 cm. Składniki: krem I500 g mascarpone szklanka śmietany 30% 3 łyżki kajmaku (u mnie orzechowy) krem II 0,5 l śmietany 30% 4 łyżki cukru dodatkowo kakao paczka krakersów 5 bananów 4 łyżki żelatyny wcześniej upieczony biszkopt kakaowy z 4-5 jajek Wykonanie: Przygotować krem I, śmietanę wymieszać z mascarpone następnie ubić na sztywno, dodając na koniec 3 łyżki kajmaku i połowę zimnej żelatyny. Krem II, śmietanę ubić na sztywno i dodać resztę żelatyny, szybko wyłożyć na wierzch ciasta następnie obsypać kakao. Dawno nie robiłam ani nie jadłam ciasta typowo kremowego na biszkopcie, a do tego tak szybkiego w wykonaniu i efektownego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2015/11/banoffee-przepis-na-ciasto.html