SZARLOTKA SYPANA

Justyna
Ciasta
30.10.2015 13:32
SZARLOTKA SYPANA

Składniki: szklanka cukru szklanka kaszy manny szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek 0,5 łyżki mielonego cynamonu 200 g masła Przygotowanie Jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na to kolejno: 1/3 masy suchej + druga połowa jabłek + reszta masy suchej. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Blaszkę (moja ma wymiary ok 26x24cm) smarujemy masłem albo wyścielamy papierem do pieczenia. Na dnie blaszki równomiernie rozprowadzamy 1/3 suchej masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/10/szarlotka-sypana/