Mini tarty czekoladowe z powidłami śliwkowymi i bezą - najlepsze!

Krzysztof
Ciasta
17.09.2014 7:32
Mini tarty czekoladowe z powidłami śliwkowymi i bezą - najlepsze!

Składniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej 180 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 50 g kakao szczypta soli 1/4 szklanki mleka nadzienie powidła śliwkowe bez cukru KROKUS beza 4 białka (jajka L) szklanka cukru Przygotowanie: Ciasto dzielimy na 10 części, każdą rozwałkowujemy i wykładamy ciastem formę dociskając do spodu i ścianek, na każdą formę układamy papier pergaminowy i obciążamy np. fasolą. Składniki na ciasto wyrabiamy na gładką masę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut. W misce ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając dodajemy cukier aby się dobrze połączył.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2014/09/mini-tarty-czekoladowe-z-powidami.html