Tort straciatella

Ciasta
01.08.2020 10:01
Tort straciatella

śmietanki 30 % 500 g. serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego 1 czekolada gorzka Nasączenie: 1/2 filiżanki wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru Mało jest przepisów na tort, na moim blogu, właśnie dlatego, że nie zawsze uda się zrobić zdjęcia :) Składniki: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 750 ml. Po wyjęciu z piekarnika, rzucam blachą z biszkoptem z 20-30 centymetrów na blat wyłożony ręcznikiem, 2 razy. Dlatego zawsze, idę na łatwiznę :) Tym razem, po prostu posypałam cały tort utartą czekoladą :) Dobrze, że udało mi się zrobić zdjęcia, to mogę sobie zapisać na przyszłość :) Nie jest to konieczne :) Wystudzony biszkopt, przekroić na 3 blaty. Na górę nasypałam sporo czekolady, na boki delikatnie. Taki właśnie torcik, zrobiłam sobie na urodziny :) Mam nadzieję, że ten torcik przypadnie Wam do gustu i zechcecie go mieć na swoim stole. Blat tortu nasączyć, a następnie wyłożyć 1/2 masy, przykryć drugim blatem. Dodatkowo: 1 czekolada mleczna Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Tort pospolity, ale bardzo smaczny, nie za słodki, jak dla mnie super. Będzie na wierzch tortu. Zwykły biszkopt, masa ze śmietanki i mascarpone, do tego posiekana czekolada. Czekoladę mleczną, zetrzeć na tarce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/08/tort-straciatella.html

Agusiowe smakołyki